Ако трябва да прочетете само една книга на тема бизнес обучение, това е книгата!

Начало
Видео
За автора
Поредицата
Книгата
Предговор
Разгледай
Поръчай
Контактoder

За авторитеJim _ Wendy Д-р Джим Къркпатрик и Уенди Кайзер Къркпатрик са съсобственици в „Къркпатрик Партнърс”. Двамата продължават делото на бащата на Джим – д-р Дон Къркпатрик, който е бил почетен председател на компанията до смъртта си през 2014 г.

kirkpatrick_donald В средата на петдесетте години на миналия век като част от докторската си дисертация Дон създава това, което по-късно става известно като Моделът на Къркпатрик. Неговата цел е била ефективно да измерва въздействието на учебните програми по мениджмънт, в които преподава, като член на Института по мениджмънт към Университета на Уисконсин. През 1959 г. за първи път публикува своите размисли относно оценяването на обучението в Journal of the American Society of Training Directors. Заглавията на четирите статии съответно са били – „Реакция”, „Учене”, „Поведение” и „Резултати”.

След няколко години в корпоративния свят Дон се завръща в Университета на Уисконсин, където прекарва остатъка от кариерата си като професор. Той издава множество книги, бил е президент на ASTD, получава редица награди, вкл. приза за вдъхновено лидерство и място в залата на славата на списание Training.

Jim Джим е авторитет в обучителния бизнес, двигател на промените в оценяването на обучението и създател на Новия модел на Къркпатрик. Използвайки петнадесетгодишния си опит в корпоративния свят, включително осем години на длъжност тренинг мениджър в голяма корпорация, Джим обучава и консултира в различни търговски, правителствени, военни и хуманитарни организации по света. Той е едно вдъхновение за професионалистите в областта на обучението, помагайки им да предефинират ролите си и като стратегически партньори на бизнеса да се превърнат в реална сила на работното място.

Джим консултира и води уъркшопове по ключови теми като: използване на оценяването за подпомагане изпълнението на бизнес стратегиите, изграждане и развиване на бизнес партньорствата, увеличаване на трансфера от учене към трудово поведение и максимизиране на бизнес резултатите.

Wendy Уенди е глобалната движеща сила, когато става въпрос за прилагането на Модела на Къркпатрик. Тя води компаниите, с които работим към реално измерими успехи чрез обучение и оценяване.

Уенди е човек на резултатите. Тази нейна ориентация произтича от двадесетгодишния ѝ бизнес опит в търговията на дребно, маркетинга и обучението. Била е закупчик, продуктов мениджър, мениджър процеси и тренинг мениджър, което е засилило способностите ѝ да организира сложни, многостранни проекти и да дава бързи резултати. Като тренинг мениджър тя организира и ръководи обучителна програма за 1 500 търговци от цяла Северна Америка.

През 2013 г. Уенди получава наградата за изгряващи тренинг лидери на списание Training.

Джим и Уенди са написали три книги, измежду които „Изпробване на обучението – как обучението на работното място постоянно да се обновява, за да намира приложение и да съответства на работата“. Те подпомагат с експертно мнение в писането на книгата на Щатската служба за управление на персонала „Практически наръчник за оценяване на обучението – демонстриране на ползите от обучението на всяко ниво”.

Когато не е на работа, Джим излиза с лодката си за риба с приятели. Уенди от друга страна изпробва декоративни идеи в дома им и дава своя дан в опазването на околната среда чрез компостиране, рециклиране и многократна употреба на материалите. Можете да прочетете повече за семейство Къркпатрик на kirkpatrickpartners.com.


oder    © Колин Бридж Консулт ЕООД 2019-2023