Ако трябва да прочетете само една книга на тема бизнес обучение, това е книгата!

Начало
Видео
За автора
Поредицата
Книгата
Предговор
Разгледай
Поръчай
Контактoder

За книгата…

zaglavna Новаторските „Четири нива за оценяване на обучението“ на Дон Къркпатрик са най-широко използваният модел за оценяване на обучението в света. Питайте която и да е група тренери дали работят с четирите нива на модела - Реакция, Учене, Поведение и Резултати - в своята практика и ще получите възторжено потвърждение.

Но колко вариации на модела Къркпатрик се използват днес? И какъв брой погрешни и неправилни практики са се прокраднали за повече от 60 години? Отговорът е: доста.

Джеймс и Уенди Къркпатрик са написали настоящата книга „Четирите нива Къркпатрик за оценяване на обучението“, за да вкарат нещата отново в правия път. Поразровете се в новите данни и изводи на Джеймс и Уенди, които заедно с основната разработка на Дон Къркпатрик създават Новия Модел на Къркпатрик - мощна методология за оценяване на обучението, която обединява в едно хора и метрики.

В „Четирите нива Къркпатрик за оценяване на обучението“ ще откриете подробен план за прилагане на модела по начин, който наистина максимизира вашите бизнес резултати. Използвайки тези иновативни концепции, принципи, техники, както и изучаването на казуси, ще можете да обучавате по-добре хората си, да подобрите начина си на работа и в крайна сметка да помогнете на вашата организация да постига най-важните си цели. Не онези от обучението, а резултатите в работното представяне. Това премества фокуса от измерването на ROI на една обучителна инициатива (любима тема на всеки собственик или ръководител) върху измерването на реалните бизнес метрики.

Концепцията за „Четирите нива на Къркпатрик“ притежава и една много специална, невидима характеристика, нещо като пето асо в колодата. Тя дава възможност на специалистите по обучение и развитие да станат бизнес партньори и консултанти на собствениците и ръководителите на компании, които реално инвестират в обучителни програми за развитие и усъвършенстване на човешкия капитал, и да излязат от ролята си на непродуктивен персонал.

За разлика от много други бизнес заглавия, които извън теоретичната си постановка нямат друга сериозна подкрепа, в „Четирите нива на Къркпатрик“ голяма част от книгата е посветена на изучаването на казуси – описани са начините, дизайна, методиката, последователността, измерванията, стимулите, анализа и динамиката на различни обучителни проекти. Това прави книгата безценна.

Ако трябва да прочетете само една книга на тема бизнес обучение, това е книгата!

oder    © Колин Бридж Консулт ЕООД 2019-2023